Meet wat je bespaart!

Het rendement van de Flatmate is in het lab vastgesteld op maximaal 42,6%. Leuk, maar wat bespaar je hier nou eigenlijk mee? Dat kan per situatie verschillen, en daarom bieden we vanaf nu de mogelijkheid om de Flatmate uit te rusten met een sensorkit. Zo kun je per Flatmate meten hoeveel energie (in kWh, GJ, of m3 aardgas) er daadwerkelijk wordt bespaard. De sensorkit kan eenvoudig in de Flatmate worden ingebouwd, en werkt ook met andere douche wtw’s.

De kit bestaat uit twee kleine kastjes, die in de aanvoer- en afvoerslang van de warmtewisselaar worden gemonteerd. In de Flatmate passen deze kastjes precies in de slangengoot van de onderbak, waardoor ze niet in het zicht zijn. Elk kastje registreert de flow (liters water) en de temperatuur tijdens een douchebeurt. Hiermee kan de energie worden berekend die door elk kastje stroomt. Het verschil in energie tussen het ‘aanvoerkastje’ en het ‘afvoerkastje’ is gelijk aan de bespaarde energie. De kastjes kunnen periodiek worden uitgelezen via bluetooth met een handige app.

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op!

Share this post

Recente berichten

Neem contact op voor meer informatie