Hoe werkt het?

De watertoevoer van een douche bestaat uit een heet-wateraansluiting (ca. 60°C) en een koud-wateraansluiting (ca. 10°C). Door deze waterstromen met een mengkraan te mengen kun je zelf de temperatuur van het douchewater bepalen. Met een douchewarmtewisselaar wordt de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude water alvast op te warmen. Hierdoor heb je minder heet water nodig om dezelfde douchetemperatuur te bereiken. Omdat de Cv-ketel minder heet water hoeft te produceren, bespaar je energie! Zie voor meer algemene info over douchewarmtewisselaars deze pagina van MilieuCentraal.


Sanura warmtewisselaars

In tegenstelling tot andere douchewarmtewisselaars worden de systemen van Sanura bovenop de bestaande douchevloer of in de bestaande douchebak geplaatst. Er is dus geen verbouwing nodig om onze systemen te plaatsen. Het gebruikte douchewater stroomt door de warmtewisselaar, waar de warmte via een dubbelwandige koperen buis wordt afgegeven aan het koude water dat naar de douchekraan stroomt. Het afgekoelde douchewater stroomt uit de warmtewisselaar en wordt via de bestaande douchegoot of doucheput afgevoerd naar de riolering. Het gepatenteerde ontwerp zorgt voor een uitstekend rendement bij een geringe constructiehoogte, waardoor onze systemen zeer plat kunnen blijven en geen obstakel vormen in de douche.


Aansluitingen

De warmtewisselaars van Sanura kunnen op eenvoudig worden aangesloten. Via koppelstukken die tussen de muur en de bestaande douchekraan wordt geplaatst. Deze koppeling is zo ontworpen dat hij minimale ruimte inneemt, zodat de douchekraan slechts enkele centimeters naar voren komt.

Eenvoudige installatie

in drie stappen:

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Onderdelen bij de Flatmate: