Sanura douche-wtw's

Hoe werkt het?

De watertoevoer van een douche bestaat uit een heet-wateraansluiting (ca. 60°C) en een koud-wateraansluiting (ca. 10°C). Door deze waterstromen met een mengkraan te mengen wordt de temperatuur van het douchewater bepaald. Met een douche-wtw wordt de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude water alvast op te warmen. Hierdoor is minder heet water nodig om dezelfde douchetemperatuur te bereiken. Omdat de warmtapwaterinstallatie minder heet water hoeft te produceren, wordt energie bespaard! Zie voor meer algemene info over douche-wtw’s deze pagina van MilieuCentraal.

Sanura warmtewisselaars

In tegenstelling tot andere douche-wtw’s worden de systemen van Sanura bovenop de bestaande douchevloer of in de bestaande douchebak geplaatst. Er is dus geen verbouwing nodig om onze systemen te installeren. Het gebruikte douchewater stroomt door het product, waar de warmte via een dubbelwandige koperen buis wordt afgegeven aan het koude water dat naar de douchekraan stroomt. Het afgekoelde douchewater stroomt uit het product en wordt via de bestaande douchegoot of doucheput afgevoerd naar de riolering. Het gepatenteerde ontwerp zorgt voor een uitstekend rendement bij een geringe constructiehoogte, waardoor onze systemen zeer plat kunnen blijven en geen obstakel vormen in de douche.

Aansluitingen

De douche-wtw’s van Sanura worden, met behulp van de meegeleverde koppelstukken, eenvoudig aangesloten op een standaard (opbouw)douchekraan. De koppelstukken zijn zo ontworpen dat ze minimale ruimte innemen, zodat de douchekraan slechts 35 mm naar voren komt.

Eenvoudige installatie

In drie stappen:

Stap 1: verwijder kraan

Stap 2: plaats koppelstukken

Stap 3: plaats de kraan terug, klaar!

Bespaar op je energiekosten, zonder verbouwing