DUWO en Sanura schalen samenwerking op

In het restant van dit jaar worden naar verwachting tussen de 150 en 200 Flatmates geplaatst in studentenhuizen van DUWO. Hiermee wordt een mooi vervolg gegeven aan de samenwerking die DUWO en Sanura in 2021 zijn gestart.

Studenten behoren tot de leeftijdscategorie die het vaakst en langst doucht. Bovendien maken ze vaak met meerdere personen gebruik van één douche. Daarmee is douchewarmteterugwinning een voor de hand liggende energiebesparende maatregel in veel studentenhuizen.

Met zo’n 34.000 studentenkamers is DUWO de grootste studentenhuisvester van Nederland. Verduurzaming staat bij DUWO hoog op de agenda, en er worden dan ook regelmatig projecten uitgevoerd met (innovatieve) duurzame techniek. Zo werd in 2021 met Sanura en huurdersvereniging BRES een pilotproject uitgevoerd waarbij 20 Flatmates zijn geplaatst in studentenhuizen in Leiden. Op basis van de resultaten is nu besloten om de samenwerking op te schalen.

Jitse Brouwer, Teamleider Beheer bij DUWO: “Omdat voor het plaatsen van de Flatmate geen verbouwing nodig is, is deze douche-wtw gemakkelijk te plaatsen in onze studentenhuizen. We zijn erg blij dat we op deze manier snel en met weinig overlast kunnen verduurzamen.” In het aankomende project wordt gestart met de plaatsing van Flatmates in studentenhuizen in Den Haag. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een RREW subsidie van de Gemeente Den Haag. De Flatmates worden geleverd en geïnstalleerd door Sanura.

Share this post

Recente berichten

Neem contact op voor meer informatie