De Sanura X-Tray is de eerste douche-wtw die kan worden geïnstalleerd bovenop de bestaande douchevloer en tegen de bestaande douchewand.
De X-Tray is de gemakkelijkste permanente douche-wtw in bestaande badkamers.
Bij grotere renovatie of nieuwbouw is het mogelijk de X-Tray in de vloer in te bouwen.
Installatietijd: ca 4 tot 8 uur
Hoogte: 2cm
De X-Tray kan deels in de vloer worden verzonken zonder veel hak en breekwerk.
Installatietijd: ca 4 tot 6 uur
Hoogte: 7cm
Als er geen ruimte is voor een renovatie kan de X-Tray ook op de bestaande douchevloer worden geplaatst.
Installatietijd: ca 4 tot 6 uur
Hoogte: Instelbaar met stelvoeten 13cm
De X-Tray is bij uitstek geschikt voor toepassing in bestaande badkamers/douches. De X-Tray wordt geplaatst bovenop de bestaande douchevloer of in de bestaande vloer en wordt met de meegeleverde koppelstukken aangesloten op de standaard douchekraan. De X-Tray is geschikt voor gebruik in o.a. woonhuizen, appartementen, hotels, bedrijfsgebouwen, sportcentra, campings en recreatieparken.
X-Tray incl. koof en alle aansluitingen en montagemiddelen om op een bestaande vloer te monteren.
Prijs:
X-Tray zonder koof
Prijs:
Losse koof, afwerking van leidingen en voor montage van kraan zonder hakken en breken
excl. kraan
Prijs:
Basis versie van de X-tray voor inbouw.
Prijs:
Hoe berekenen we de besparing?
Hoeveel je kunt besparen hangt vooral af van het aantal mensen waarmee je samenwoont en hoe lang er gemiddeld wordt gedoucht. Hier kun je voor je eigen huishouden inschatten hoeveel je kunt besparen.
Hoeveel je met de X-Tray kunt besparen, is vooral afhankelijk van het aantal huisgenoten, hoe lang je doucht, en de gasprijs.
Een gemiddelde Nederlander staat thuis 5 keer per week 8 minuten onder de douche. Daarmee wordt per maand zo’n 1.500 liter warm douchewater gebruikt. Om dit water op te warmen (naar 40 graden) is 9 m3 aardgas nodig. Met de X-Tray wordt ongeveer 30% energie bespaard, oftewel zo’n 2,7 m3 gas per maand per persoon. Met een gasprijs van 2 euro per m3 is dat een besparing van 5,40 euro per maand. Op basis van deze gemiddelde getallen berekenen we de besparing voor jouw huishouden:
Om de berekening simpel te houden, wordt geen rekening gehouden met hoe vaak je doucht, hoe warm je doucht, of hoeveel water jouw douchekop verbruikt. Het gaat puur om een gemiddelde besparing.
Heb je geen gasketel, maar bijvoorbeeld warmte via een warmtenet? Ook dan kun je met deze berekening inschatten hoeveel je bespaart. Omdat de warmteprijs is gekoppeld aan de gasprijs, kun je dan de gemiddelde gasprijs in Nederland aanhouden. In het najaar van 2022 is deze ruim 2 euro per m3.
Neem dan contact op via info@sanura.nl