Sanura ontvangt DEI+ subsidie voor samenwerkingsproject

In de komende maanden voert Sanura samen met De Alliantie en The Green Village een pilotproject uit, waarin het gebruiksgemak, de robuustheid en het rendement van de Flatmate centraal staan. Het samenwerkingsproject wordt uitgevoerd met DEI+ subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De Sanura Flatmate is een radicaal nieuw type douchewarmtewisselaar dat eenvoudig kan worden aangesloten op een standaard douchekraan. Omdat de Flatmate niet wordt ingebouwd – maar zichtbaar aanwezig is in de douche – zijn gebruiksgemak en robuustheid van groot belang. Daarnaast dient de Flatmate uiteraard een optimaal rendement te hebben. Deze aspecten worden in samenwerking met De Alliantie en The Green Village nader onderzocht.

Het gebruiksgemak en de robuustheid worden onderzocht door Flatmates in 97 huurwoningen van De Alliantie te plaatsen. Na 3 maanden gebruik wordt de technische staat opgenomen en worden de ervaringen van de eindgebruikers verzameld. Het praktijkrendement wordt bepaald door 2 Flatmates in huurwoningen van The Green Village te plaatsen die zijn voorzien van nauwkeurige sensors. Daarnaast wordt ook het norm-rendement (onder lab-omstandigheden) bepaald. Op basis van de projectresultaten wordt de Flatmate verder verbeterd.

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn!

Share this post

Recente berichten

Neem contact op voor meer informatie